PEAB – Carl Berner Torg

  • 0
  • May 20, 2019
Portfolio Description

Carl Berner Torg, Oslo

Peab har bygget bolig- og næringsbygget Carl Berner Torg i Oslo. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter miljømerkingen BREEAM Very Good.

Carl Berner Torg er et helt nytt kvartal, som består av tre bygg i inntil åtte etasjer. Byggene er formet som en hestesko, med et lyst og trivelig gårdsrom med grøntanlegg i midten. Her er det bygget totalt 111 leiligheter og 3800 kvm næringslokaler.

Heldigital byggeplass
Byggeprosjektet er gjennomført med bruk av fullskala BIM. Samtlige aktører på byggeplassen har brukt digitale plattformer for å kommunisere og dokumentere.

Peabs bredde
Peab har vært engasjert med flere virksomhetsområder på Carl Berner Torg, både som eiendomsutvikler, byggentreprenør, anleggsentreprenør og industrivirksomhet.

Grønt gårdsrom og takterrasser
Næringsdelen er etablert i første underetasje, som er delvis på bakkeplan. Etasjene én til åtte består av tre lamellbygg plassert på næringsetasjen. Over butikkene er det anlagt et gårdsrom med grøntanlegg, som er omkranset delvis av de tre lamellbyggene. Det er også to felles terrasser på hustakene.

I andre underetasje er det parkeringskjeller, tekniske rom og leilighetsboder.

Fakta Carl Berner Torg

  • Nytt kvartal sentralt på Carl Berner i Oslo
  • 111 leiligheter og næringslokaler
  • Totalt areal: 18 800 kvm
  • Næringslokaler: 3800 kvm
  • Utvikler og byggherre: Peab Eiendomsutvikling
  • Totalentreprenør: Peab
  • Anleggsentreprenør: Peab Anlegg
  • Asfaltarbeider: Peab Asfalt
  • Byggekraner: Kranor
  • Arkitekt: LINK Arkitektur (forprosjekt), Arkitekt Gunnar Kind (detaljprosjekt)
  • Miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Very Good
  • Miljøtiltak: Fjernvarme, Vannbåren gulvvarme, led-belysning, grønne tak, regnbed, klimavegger
  • Byggene ruver inntil åtte etasjer over bakken
  • Fra takterrassene på til sammen 600 kvadratmeter er det panoramautsikt over byen
  • På takterrassene står små plantekasser, hvor beboerne kan dyrke planter og urter

Foto: Mats Bakken


Portfolio Details